Antena 3 CNN Externe Pistolul de recuzită folosit de Alec Baldwin pe platoul de filmare avea muniție reală

Pistolul de recuzită folosit de Alec Baldwin pe platoul de filmare avea muniție reală

Polițiștii americani au stabilit că arma de recuzită pe care a folosit-o Alec Baldwin pe platoul de filmare avea muniție reală.

Pistolul de recuzită folosit de Alec Baldwin pe platoul de filmare avea muniție reală
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2021   •   13:36

Potrivit presei internaționale, care citează informații din anchetă, arma folosită de Alec Baldwin pe platoul de filmare era una de recuzită, considerată nepericuloasă.

Anchetatorii au stabilit însă că în interior se afla muniție reală, ceea ce a dus împușcarea mortală a directoarei de imagine și la rănirea regizorului filmului.

"Halyna Hutchins, 42 de ani, director de imagine, și Joel Souza, 48 de ani, regizor, au fost împușcați când o armă de recuzită a fost descărcată de Alec Baldwin, 63 de ani, producător și actor", a anunțat biroul șerifului din districtul Santa Fe.

Incidentul a avut loc joi, pe platoul filmului independent "Rust".

Surse sindicale au arătat, la rândul lor, că pistolul pe care Alec Baldwin l-a primit de la regizorul secund înaintea tragediei conținea muniție letală.

Surse sindicale: Arma lui Baldwin era încărcată cu un singur glonț letal

Publicația Variety citează un email transmis membrilor de către Alianța lucrătorilor pe scenele teatrale (Alliance of Theatrical Stage Employees), în care se afirmă că pistolul pe care l-a primit Baldwin era încărcat cu un singur glonț letal.

Ancheta urmează să elucideze cum a ajuns proiectilul real într-o armă care trebuia să fie încărcată cu gloanțe oarbe.

Gloanțele oarbe conțin pulbere similară muniției reale.

În locul vârfului solid din metal, acestea au ceară sau vată, care, teoretic, asigură obturarea necesară pentru efectul pirotehnic (sunet și lumină) dar nu pot provoca leziuni de la distanță.

Printr-o coincidență deja larg speculată, rolul interpretat cunoscutul actor în producția "Rust" are legătură cu o moarte accidentală.

Astfel, Baldwin, care este și co-producătorul filmului, joacă rolul bunicului unui adolescent de 13 ani, condamnat la moarte prin spânzurare după ce a omorât accidental pe cineva.

Cel puțin un incident de siguranță cu arme de recuzită înaintea tragediei de joi

Publicațiile Los Angeles Times şi Deadline Hollywood au citat declarații ale mai multor membri ai echipei de filmare și ale altor persoane apropiate producției.

Acestea spun că șase sau șapte cameramani au părăsit locația filmărilor cu câteva ore înainte de producerea tragediei.

Ambele publicații au relatat producerea a cel puțin un incident anterior, legat de probleme în folosirea armelor de recuzită.

''Am vorbit despre toate, de la întârzierea salariilor timp de trei săptămâni la faptul că ne-au lăsat fără camere la hotel, deși le cerusem în contract, la lipsa măsurilor de siguranță împotriva COVID. Pe de-asupra (le-am reproșat) lipsa regulilor de siguranță în ceea ce privește folosirea armelor de foc! Lipsa măsurilor de siguranță pe platou. Punct!'', a scris unul dintre membrii echipei de filmare pe o pagină privată de Facebook..

Compania de producție Rust Movie Productions a precizat că investighează situația.

''Deși nu s-a adus la cunoștință nicio plângere oficială referitoare la siguranța folosirii armelor și a recuzitei pe platoul de filmare, vom realiza o anchetă internă a procedurilor noastre pe perioada sistării producției'', a precizat compania într-un comunicat.

Surse: Reuters, Mediafax, Agerpres

×
Subiecte în articol: Alec Baldwin muniție reală
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close