Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidențiale Franța. Avertismentul lui Emmanuel Macron: „Uniunea Europeană trebuie să se reformeze sau să înfrunte posibilitatea unui Frexit”

Alegeri prezidențiale Franța. Avertismentul lui Emmanuel Macron: „Uniunea Europeană trebuie să se reformeze sau să înfrunte posibilitatea unui Frexit”

Alegeri prezidențiale Franța. Avertismentul lui Emmanuel Macron: „Uniunea Europeană trebuie să se reformeze sau să înfrunte posibilitatea unui Frexit”
Sursa foto: Foto: Facebook/Emmanuel Macron
01 Mai 2017   •   10:04

Prezidenţiabilul En Marche, Emmanuel Macron, a declarat luni dimineaţă că blocul comunitar trebuie să se reformeze ori se va confrunta cu posibilitatea unui Frexit - ieşirea Franţei din UE, relatează BBC, citat de News.ro.

”Sunt un proeuropean, am apărat constant în timpul acestor alegeri ideea şi politicile europene, pentru că cred că sunt extrem de importante pentru francezi şi pentru poziţia acestei ţări în globalizare. Trebuie în acelaşi timp să ne uităm la situaţie, să ne ascultăm oamenii şi să acordăm atenţie faptului că aceştia sunt furioşi şi nervoşi cu privire la disfuncţionalităţile UE. Deci consider că parte a mandatului meu va fi în acelaşi timp reformarea în profunzime a proiectului european şi a Uniunii Europene”, a declarat Emmanuel Macron.

Macron a declarat că ar fi vorba de trădare, dacă ar permite blocului comunitar să funcţioneze ca până în acest moment. ”Şi nu vreau să fac asta. Pentru că vom avea un Frexit sau vom avea din nou Frontul Naţional”.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close