Antena 3 CNN Externe Aleksei Navalnîi anunţă că iese din greva foamei

Aleksei Navalnîi anunţă că iese din greva foamei

Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi a anunţat, vineri, că va ieşi, treptat, din greva foamei.

Aleksei Navalnîi anunţă că iese din greva foamei
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Apr 2021   •   15:43

Anunţul lui Navalnîi, făcut pe Instagram de echipa sa, vine la câteva zile după ce politicianul a fost transferat într-un spital penitenciar, în urma deteriorării stării sale de sănătate.

"Nu îmi retrag cererea de a-i permite să mă vadă doctorului de care am nevoie. Îmi pierd sensibilitatea în anumite părți ale brațelor şi picioarelor şi vreau să înțeleg ce reprezintă aceste simptome şi cum trebuie tratate, dar, dată fiind evoluția situației şi toate celelalte circumstanțe, încep ieșirea din greva foamei", menționează postarea pe Instagram, în care se mai precizezază că acest proces se va derula pe parcursul a 24 de zile.

Degradarea stării de sănătate a politicianului a fost invocată, recent, de experți în drepturile omului mandatați de ONU.

Încarcerat și în greva foamei timp de trei săptămâni, Navalnîi "este în pericol grav" și trebuie să poată fi evacuat în străinătate, au cerut, miercuri, acești experți.

Evacuarea lui Navalnîi în străinătate, invocată de experţi mandataţi de ONU

"Îndemnăm autoritățile ruse să se asigure că domnul Navalnîi are acces la medicii săi și să-i permită să fie evacuat în străinătate pentru tratament medical urgent, așa cum au făcut în august 2020 (după episodul otrăvirii cu Noviciok, n.r.). Reafirmăm că guvernul rus este responsabil pentru viața și sănătatea domnului Navalnîi în timpul detenției sale ", se spune în documentul respectiv.

Navalnîi a început greva foamei pe data de 31 martie, în semn de protest fața de refuzul autorităților de a-i asigura asistență medicală corespunzătoare.

La începutul acestei săptămâni, medicii săi au avertizat că poate Navalnîi poate muri în orice moment, pentru că a slăbit foarte mult.

Opozantul politic execută o condamnare de 2 ani și jumătate pentru că a încălcat termenii eliberării condiționate: în timpul în care ar fi trebuit să se prezinte la poliţia rusă, el era tratat în Germania, după otrăvirea cu agentul neurotoxic.

Navalnîi l-a acuzat public pe președintele rus Vladimir Putin că a ordonat eliminarea sa.

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi greva foamei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close