Antena 3 CNN Externe Aleksei Navalnîi a ajuns "croitoreasă" în închisoare

Aleksei Navalnîi a ajuns "croitoreasă" în închisoare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a dezvăluit că viața în închisoare l-a pus în situații pe care nu le-ar fi anticipat înainte.

Aleksei Navalnîi a ajuns "croitoreasă" în închisoare
Sursa foto: Twitter/AlArabiya_Eng
de Adrian Iclozan    |    07 Dec 2021   •   14:55

El a anunțat într-o postare pe Instagram că s-a înscris într-un atelier de croitorie și s-a calificat în meseria respectivă.

În vârstă de 45 de ani, Navalnîi execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare într-un centru de detenție situat la est de Moscova.

El a fost condamnat pentru încălcarea prevederilor eliberării condiționate, în situația în care se recupera în Germania, după tentativa de asasinare cu agentul neurotoxic Noviciok.

Navalnîi spune că acuzațiile care i s-au adus sunt false şi menite să îi oprească ascensiunea politică.

Disidentul a relatat pe Instagram că autoritățile închisorii le cer deținuților să lucreze și le oferă posibilitatea de a alege între mai multe activități, printre care gătit, brutărie sau croitorie.

Aceasta din urmă, care a fost opțiunea sa, l-a calificat pentru rolul denumit "şevia" - croitoreasă - substantiv de genul feminin.

View this post on Instagram

A post shared by Алексей Навальный (@navalny)

El a menționat pe Instagram că experiența respectivă i-a schimbat atitudinea față de feminism și a spus că ar fi nevoie în limba rusă de un termen masculin echivalent pentru croitoreasă.

"Societate, cer oficial o formă masculină pentru profesia de 'croitoreasă'", a scris disidentul rus.

Navalnîi recunoaște că experiența l-a făcut să îi simpatizeze cu cei de care şi-a bătut joc uneori, întrucât cereau noi cuvinte de genul feminin.

Postarea sa pe Instagram a apărut în ziua când președintele Rusiei, Vladimir Putin, urmează să participe la o videoconferință cu omologul său american, Joe Biden.

În urmă cu nouă luni, Statele Unite au impus Rusiei sancțiuni pentru otrăvirea lui Navalnîi. Moscova neagă implicarea în incidentul respectiv.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi croitoreasă
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close