Antena 3 CNN Externe Un bărbat a vrut să zboare din Frankfurt la Washington cu o sculptură în formă de grenadă în bagaj

Un bărbat a vrut să zboare din Frankfurt la Washington cu o sculptură în formă de grenadă în bagaj

Un bărbat de 56 de ani s-a întors în Washington fără bagaj, după ce, în urma controlului de securitate, în valiza sa a fost găsită o grenadă. Zborul a fost oprit imediat de poliția federală.

Un bărbat a vrut să zboare din Frankfurt la Washington cu o sculptură în formă de grenadă în bagaj
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    05 Aug 2021   •   22:42

Alerta a fost dată marți, la aproximativ ora 17:15, pe aeroportul din Frankfurt, de către un angajat de la controlul bagajelor care spune că ar fi observat ceva ciudat într-una dintre valize. Angajatul a sunat la poliția federală, conform simpleflying.

La scanarea bagajelor, scanerul a identificat ceva ce semăna cu o grenadă de mână, într-una dintre valize. S-a descoperit că presupusa grenadă era o sculptură. 

Zborul ieșise deja de la poarta de îmbarcare, când Poliția Federală l-a informat pe căpitan că ceea ce arăta ca o grenadă de mână a fost găsit într-un bagaj care a ratat zborul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La ora 17:20, zborul UA814 a părăsit din zona porții, pregătindu-se pentru decolarea către Aeroportul Washington Dulles. La ora 17:40, aeronava s-a oprit pe un stand la distanță, în timp ce poliția federală l-a notificat pe căpitan despre incident.

Deși pasagerii nu văd asta, toate bagajele înregistrate destinate unui zbor sunt supuse verificărilor de securitate înainte de a fi trimise la aeronavă. 

Avionul, care se afla deja pe pistă, a decolat spre Washington cu o întârziere de aproape o oră şi jumătate și fără valiza în care a fost găsit obiectul suspect.

Autoritățile spun că grenada a fost transformată într-o sculptură și nu ar fi putut fi utilizată ca grenadă. Zborul nu a fost pus în pericol în niciun moment.

Proprietarul valizei este un cetăţean american în vârstă de 56 de ani, care se afla deja la bordul aeronavei. Poliţia a anunțat că bagajul său va fi trimis ulterior în Statele Unite.

×
Subiecte în articol: grenada avion Frankfurt
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close