x close

Alertă în Chile. Resturi găsite în mare după dispariţia unui avion militar cu 38 de persoane la bord

de S.T.    |    12 Dec 2019   •   08:36
Alertă în Chile. Resturi găsite în mare după dispariţia unui avion militar cu 38 de persoane la bord 534 Foto: pixabay.com

Mai multe resturi au fost descoperite în mare, în largul extremităţii sudice a continentului american, în zona dispariţiei unui avion militar chilian de negăsit de două zile şi care transporta 38 de persoane, a anunţat miercuri seară aviaţia militară.

„Descoperirea a fost făcută de vasul sub pavilion chilian Antarctic Endeavour şi ar putea fi vorba despre bucăţi din materialul izolant al rezervoarelor interne de combustibil ale avionului Hercules C130”, a declarat pentru presă Eduardo Mosqueira, comandantul Brigăzii a IV-a aeriene de la Punta Arenas, localitatea la 3.000 de kilometri sud de Santiago de Chile.

Resturile au fost localizate la 30 de kilometri de ultima poziţie cunoscută a aparatului, între Chile şi Antarctica.

„Vom face expertizele corespunzătoare şi când bucăţile de material vor fi aici, vom putea stabili dacă este într-adevăr vorba despre C130”, a adăugat comandantul Mosqueira. Resturile sunt aşteptate la Punta Arenas joi sau „în următoarele zile”, a precizat el.

Avionul a decolat luni de la baza Chabunco din Punta Arenas (în extremitatea sudică a statului Chile) la ora locală 16:55 (19:55 GMT), având ca destinaţie baza chiliană Eduardo Frei din Antarctica. Contactul radio cu avionul militar de transport a fost pierdut la ora 18:13 (21:13 GMT), în timp ce survola Strâmtoarea Drake, marea care separă extremitatea de sud a continentului american de Antarctica, zonă pe care marinarii o consideră periculoasă.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Chile avion
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati