Antena 3 CNN Externe Alertă în China: O formulă de lapte praf cu hormoni declanşează precoce pubertatea (VIDEO)

Alertă în China: O formulă de lapte praf cu hormoni declanşează precoce pubertatea (VIDEO)

Alertă în China: O formulă de lapte praf cu hormoni declanşează precoce pubertatea (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
10 Aug 2010   •   23:48

Alertă la nivel mondial după ce în China au fost semnalate mai multe cazuri incredibile de declanşare precoce a pubertăţii la bebeluşi din cauza laptelui praf. Unor fetiţe, chiar şi de patru luni, le-au crescut sânii după ce au fost hrănite cu lapte praf cu hormoni.

Laptele praf produs în China nu a ajuns şi în România. Mai ales că de acum doi ani, de când tot în China s-a descoperit lapte contaminat cu melamina, importurile în Uniunea Europeană de astfel de produse au fost interzise. Însă în acest caz nu vorbim de contaminare, ci de altceva.

În China, ultizarea hormonilor pentru creşterea animalelor nu este interzisă. E posibil ca aceşti hormoni să fi ajuns din animal în produsele comercializate. De aceea, trebuie să fim foarte atenţi la ce produse cumpărăm, chiar dacă acestea nu provin din China.

Doar doi ani au trecut de când peste 300.000 de copii din China au fost intoxicaţi cu melamina găsită în laptele praf. Acum a izbuncit o altă alertă. Mai multor fetiţe, cu vârste între 15 luni şi patru ani, au început să le crească sânii după ce au fost hrănite cu aceeaşi formulă de lapte praf.

Medicii spun că nu e vorba de contaminare, ci de modul în care sunt hrănite vacile. Sunt îndoptate cu hormoni, pentru ca acestea să crească mai repede şi să producă mai multă carne şi mai mult lapte. Dar aceşti hormoni nu dispar pur şi simplu, ci ajung şi în lapte praf, care e dat apoi copiilor. Pericolele sunt mari, spun medicii.

Cazurile din China au ieşit la iveală după ce medicii au făcut analize fetiţelor cărora le crescuseră sânii şi au găsit niveluri mari ale hormonilor de creştere. Firma producătoare a laptelui a negat orice problemă de fabricaţie şi, iniţial, autorităţile chineze au refuzat să ancheteze cazul.

Ulterior, responsabilii cu sănătatea au cerut o investigaţie, pentru a determina dacă laptele cu care fetiţele au fost hrănite este, într-adevăr, cauza creşterii sânilor la o vârstă atât de mică.



Observator

×
Subiecte în articol: lapte praf China bebelusi hormoni
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close