Antena 3 CNN Externe Alertă teroristă în orașul francez Lille după descoperirea unei mașini suspecte

Alertă teroristă în orașul francez Lille după descoperirea unei mașini suspecte

Alertă teroristă în orașul francez Lille după descoperirea unei mașini suspecte
Sursa foto: foto: Agerpres
24 Sep 2017   •   08:18

Aproape 200 de locuitori ai unei zone rezidenţiale de lux de la periferia oraşului Lille (nordul Franţei) au fost evacuaţi sâmbătă seară după descoperirea a cinci butelii cu gaz într-o maşină, a făcut cunoscut o sursă din cadrul poliţiei care a respins imediat posibilitatea unui atentat, scrie AFP.

"Sunt şanse foarte mari să fie ceva banal", a precizat sursa citată.

Alerta a fost dată de un riveran în jurul orelor 22.30 (20.30 GMT). Serviciile de pirotehnişti se aflau la faţa locului, la Lambersart, la periferia oraşului Lille, pentru "o acţiune preventivă".

La sfârşitul lui august, un concert a fost anulat în ultimul moment la Rotterdam după un avertisment din partea poliţiei spaniole. Şoferul unei camionete transportând mai multe butelii cu gaz în vecinătatea sălii de spectacole a fost arestat şi, ulterior, eliberat.

În iunie, o vastă operaţiune de deminare a fost declanşată după descoperirea, în comuna Chasse-sur Rhone, la vreo 30 de kilometri de Lyon (centru-est), a unui vehicul cu mai multe butelii cu butan ascunse sub o prelată. În cele din urmă, s-a stabilit că proprietarul maşinii îl fura pe angajator, o societate de transport de mărfuri, printre care butelii cu gaz

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat terorist atac terorist
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close