x close

Alertele cu bombă de la Moscova au fost false! Peste 20.000 de persoane au fost evacuate, după primirea unor ameninţări cu bombă

05 Noi 2017   •   18:04
Alertele cu bombă de la Moscova au fost false! Peste 20.000 de persoane au fost evacuate, după primirea unor ameninţări cu bombă

Update: Mii de oameni - peste 20.000 potrivit unor estimări - au fost evacuaţi duminică din centre comerciale, cinematografe, teatre, muzee şi hoteluri din Moscova după primirea unor ameninţări cu bombă care s-au dovedit a fi false, au informat media locale, care citau serviciile de urgenţă din capitala Rusiei, transmit EFE şi Reuters.

Între edificiile evacuate se numără legendarul Teatru Bolşoi, centrul comercial GUM din Piaţa Roşie, hotelurile Naţional şi Metropol, toate aflate la câţiva metri de Kremlin.

Apelurile anonime care avertizau cu privire la existenţa unor bombe au afectat cel puţin alte 10 centre comerciale şi mai multe săli de cinema, atât în centrul, cât şi la periferia Moscovei.

Din 11 septembrie, în Rusia s-a produs un val de alerte false cu bombă pe care Kremlinul l-a calificat drept "terorism telefonic". De la acea dată şi până în prezent, aproape 1,4 milioane de persoane au trebuit să fie evacuate în 170 de oraşe din Rusia.

Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), Aleksandr Bortnikov, a declarat recent că ameninţările false cu bombă sunt "opera" a patru ruşi care trăiesc în afara ţării. "Le-am stabilit identitatea. Nu a fost uşor. Este vorba despre cetăţeni ruşi. Pot spune aceasta cu toată certitudinea. Sunt patru persoane aflate în străinătate", a declarat Bortnikov presei, adăugând că cei patru au mai mulţi complici şi în Rusia.

Potrivit Codului Penal rus, autorii alertelor false cu bombă riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Update: Alertele cu bombă din Mocova s-au dovedit a fi false. 3.500 de persoane au fost evacuate, după ce mai multe telefoane anonime au fost primite de polițiști, privind plasarea unor bombe.

Știre inițială: Alertă cu bombă la Moscova! 700 de persoane au fost evacuate din Teatrul Bolșoi, după ce un telefon anonim a anunțat plasarea unei bombe în zonă, anunță Ria Novosti.

Se pare că nu este singura alertă cu bombă din capitala Rusiei. Utilizatorii de Twitter anunță că au mai fost evacuări și la centrul comercial GUM și Gotelul Metropol, toate situate în centru.

Potrivit informațiilor inițiale, între 700 și 3.500 de persoane au fost evacuate.

 

Citeşte mai multe despre:

alerta cu bomba
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati