Antena 3 CNN Externe "Atinge cu moneda tijele unui ștecher băgat pe jumătate în priză!" Mesajul i-a fost transmis de asistentul virtual al Amazon unei fetițe de zece ani

"Atinge cu moneda tijele unui ștecher băgat pe jumătate în priză!" Mesajul i-a fost transmis de asistentul virtual al Amazon unei fetițe de zece ani

Alexa, asistentul virtual al platformei Amazon, este în centrul unui scandal după ce a îndemnat o fetiță de zece ani să atingă cu o monedă tijele unui ștecher pe jumătate băgat în priză, relatează BBC.

"Atinge cu moneda tijele unui ștecher băgat pe jumătate în priză!" Mesajul i-a fost transmis de asistentul virtual al Amazon unei fetițe de zece ani
Sursa foto: captură YouTube
de Adrian Iclozan    |    28 Dec 2021   •   16:09

"Bagă în priză, pe jumătate, un încărcător de telefon și apoi atinge cu o monedă tijele expuse", este mesajul vocal adresat fetiței de boxa inteligentă.

Kristin Livdahl, mama copilului, a descris incidentul într-o postare pe Twitter.

"Făceam exerciții fizice, cum ar fi întinderea și rostogolirea cu un pantof în picior, după instructorul de pe YouTube. Era urât afară iar (fetița) a mai vrut o 'provocare'", menționează femeia.

Este momentul în care boxa inteligentă Echo a sugerat experimentarea unei provocări găsite pe internet.

Când a auzit sugestia, mama fetiței a intervenit strigând "Nu, Alexa!".

Ea a adăugat că, oricum, fetița sa este "prea inteligentă" pentru a da curs manevrei periculoase.

BBC notează că periculoasa probă a circulat în urmă cu un an pe TikTok și pe alte platforme sociale și a determinat reacții din partea multor internauți dar și avertismente din partea reprezentanților autorităților.

"Știu că poți să-ți pierzi degetele sau mâinile sau chiar brațele. Rezultatul este că va fi cineva rănit grav", spunea anul trecut Michael Clusker, șeful Departamentului de Pompieri Carlisle East, pentru publicația The Press.

Reprezentanții pompierilor din SUA au atenționat, de asemenea, asupra pericolului implicat de provocarea popularizată pe internet sub numele "the penny challenge" (provocarea monedei, n.r.)

Potrivit BBC, Amazon a anunțat că a actualizat comportamentul asistentului virtual Alexa pentru a preveni recomandarea unei astfel de activități pe viitor.

"Încrederea consumatorilor este în centrul preocupărilor noastre iar Alexa este proiectată să ofere informații precise, relevante și utile clienților. De îndată ce am aflat de această eroare, am luat măsuri prompte pentru a o remedia", se spune în răspunsul citat de BBC.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close