Antena 3 CNN Externe Alitalia a anulat 30 de zboruri, pe motiv că nu mai are bani pentru combustibil

Alitalia a anulat 30 de zboruri, pe motiv că nu mai are bani pentru combustibil

Alitalia a anulat 30 de zboruri, pe motiv că nu mai are bani pentru combustibil
19 Sep 2008   •   19:28

30 de zboruri ale companiei Alitalia au fost anulate vineri. Compania se îndreaptă spre faliment, după ce un grup de investitori italieni şi-a retras, oficial, oferta de preluare. Alitalia a anunţat încă de la începutul săptămânii că nu va mai garanta decolarea zborurilor programate, pe motiv că nu mai are bani pentru combustibil.

Reprezentanţii Alitalia au dat asigurări că toţi pasagerii vor fi redistribuiţi pe alte curse ale companiei. Cu toate acestea, numeroşi călători au preferat să se orienteze spre căile ferate, motiv pentru care compania naţională a fost nevoită să suplimenteze trenurile.

Alitalia este în declin după ce investitorii şi-au retras oferta de preluare. Sindicatele nu au fost de acord cu planul de restructurare prezentat de investitori, care includea peste trei mii de disponibilizări, desfiinţarea unor curse şi ture mai lungi pentru salariaţi. Negocierile au fost dublate de un miting aproape permanent al angajaţilor care a avut loc pe aeroportul internaţional din Roma.

Administratorul desemnat de guvern a averizat că eşecul planului de salvare va fi urmat de un colaps. Salariaţii însă, sunt de altă părere. "Suntem o companie sigură, pe care te poţi baza. Nu producem bani şi trebuie să descoperim de ce. Cu excepţia zilelor trecute, până acum toate cursele au fost pline mereu", a spus un angajat.

Falimentul Alitaliei ar fi un eşec serios pentru premierul Berlusconi. Acesta a recunoscut că Alitalia este "pe marginea prăpastiei", dar a dat vina pe sindicate, mai ales pe cele de stânga. Acum Alitalia are de trecut şi de un control al autorităţii aeriene italiene, în urma căruia licenţa de zbor a companiei ar putea fi suspendată.

Antena 3

×
Subiecte în articol: companie aeriana
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close