Antena 3 CNN Externe Ambasada britanică la Sofia confirmă că Londra nu vrea să limiteze accesul românilor şi bulgarilor

Ambasada britanică la Sofia confirmă că Londra nu vrea să limiteze accesul românilor şi bulgarilor

Ambasada britanică la Sofia confirmă că Londra nu vrea să limiteze accesul românilor şi bulgarilor
de S.T.    |    09 Oct 2012   •   22:46

Guvernul britanic nu intenţionează să limiteze accesul bulgarilor şi românilor în ţară, potrivit directorului interimar al ambasadei Marii Britanii la Sofia, Catherine Barber, citată de site-ul Novinite.com.

Marţi, adjunctul ministrului bulgar de Externe, Ivan Naidenov, a discutat cu Barber despre acest subiect, şi a declarat că şeful interimar al misiunii a confirmat că ministrul britanic de Interne, Theresa May, nu a menţionat cele două ţări în declaraţiile sale recente.

Ministrul britanic a afirmat pentru Sunday Times că directiva UE privind libertatea de mişcare, ce le garantează celor 500 de milioane de cetăţeni europeni dreptul de a circula liber în cadrul UE, ar trebui revizuită.

"O poziţie ca cea prezentată de ministrul May nu corespunde voinţei declarate a Guvernului britanic de a relansa creşterea în UE prin consolidarea pieţei comune", a declarat Naidenov.

"În plus, orice menţionare a României şi Bulgariei în acest context ar fi inadmisibilă, deoarece ar fi un semn de inegalitate între statele membre UE", a adăugat el.

Ministrul bulgar de Externe, Nikolai Mladenov, a declarat luni că nu vede vreo posibilitate ca Marea Britanie să reintroducă vizele pentru cetăţenii bulgari.

×
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close