Antena 3 Externe Ambasadorul american în Rusia, John Sullivan se întoarce în post la Moscova

Ambasadorul american în Rusia, John Sullivan se întoarce în post la Moscova

de Alexandra Ionescu    |    24 Iun 2021   •   22:30
Ambasadorul american în Rusia, John Sullivan se întoarce în post la Moscova
Sursa foto: Twitter

Ambasada Statelor Unite în Rusia a anunţat joi revenirea ambasadorului John Sullivan la Moscova, după două luni de absenţă, una dintre realizările summitului lui Joe Biden cu Vladimir Putin de la 16 iunie.

”Am revenit la Moscova azi (joi)”, anunţă John Sullivan într-un mesaj publicat pe Twitter de către Ambasada Statelor Unite.

El subliniază că este ”pregătit” să cooereze cu colegii săi ruşi, pentru a atinge obiectivul unor ”relaţii stabile şi previzibile între ţările noastre”.

Revenirea sa la Moscova are loc la câteva zile după revenirea la Washington a ambasadorului rus în Statele Unite Anatoli Antonov, care a revenit în post la 20 iunie.

Revenirea la post a ambasadorilor rus şi american a fost anunţată la 16 iunie de către preşedintele rus Vladimir Putin, în urma summitului său cu Joe Biden la Geneva.

Aceasta este una dintre puţinele decizii concrete ale acesteui summit, care a fost foarte aşteptat.

Relaţiile diplomatice ale Moscovei cu Washingtonul s-a degradat rapid, după instalarea la putere, în ianuarie, a lui Joe Biden, care reproşează Rusiei atacuri cibernetice în serie şi amestecuri în alegeri în Statele Unite.

Astfel, în martie, Rusia a decis să-şi recheme la consultări ambasadorul, după ce Biden l-a catalogat pe Putin drept un ”criminal”.

Ambasadorul american John Sullivan anuna, o lună mai târziu, că se întoarce la Washington, la consultări, un lucru pe care i l-a cerut Kremlinul.

×
Subiecte în articol: ambasador summit

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close