Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Franței a fost luat ostatic de rebelii din Niger. Emmanuel Macron: "Trăiește din rații militare"

Ambasadorul Franței a fost luat ostatic de rebelii din Niger. Emmanuel Macron: "Trăiește din rații militare"

Președintele francez, Emmanuel Macron a spus că armata Nigerului l-a luat ostatic pe ambasadorul țării sale. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2023   •   20:24

Președintele Emmanuel Macron a declarat că trimisul Franței, Sylvain Itte, trăiește ca un ostatic în Ambasada Franței și i-a acuzat pe conducătorii militari că blochează livrările de alimente către misiune.

"Ambasadorul trăiește din rații militare", a spus Macron reporterilor.

"În timp ce vorbim avem un ambasador și personal diplomatic care sunt literalmente ținuți ostatici în Ambasada Franței", a mai precizat președintele francez.

Întrebat dacă Franța ar lua în considerare să-l aducă acasă pe ambasador, președintele a spus: "Orice vom face va fi în acord cu președintele Mohamed Bazoum, deoarece el este autoritatea legitimă și vorbesc cu el în fiecare zi", a mai spus Emmanuel Macron.

Citește și: Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso în urmă cu 8 ani, a fost eliberat şi se află deja în ţară | Anunţul făcut de Ministerul de Externe

Lideri militari ai Nigerului i-au spus ambasadorului francez că trebuie să părăsească țara după ce l-au răsturnat pe președintele Bazoum pe 26 iulie, dar ambasadorul a ignorat ultimatumul de 24 de ore emis în august.

Lovitura de stat a fost condamnată de Franța și de majoritatea vecinilor Nigerului.

×
Subiecte în articol: Niger ambasador francez Emmanuel Macron
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close