Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Rusiei a amenințat Statele Unite cu războiul din cauza sprijinului pentru Ucraina

Ambasadorul Rusiei a amenințat Statele Unite cu războiul din cauza sprijinului pentru Ucraina

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a amenințat America cu o confruntare militară directă cu Federația Rusă, în cazul în care SUA sprijină în continuare guvernul ucrainean.

Ambasadorul Rusiei a amenințat Statele Unite cu războiul din cauza sprijinului pentru Ucraina
Sursa foto: Antena 3
de Alexandra Ionescu    |    09 Apr 2022   •   13:23

El a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru Newsweek.

Washingtonul și aliații europeni au promis că vor trimite mai mult ajutor militar Ucrainei, dar, a răspuns Antonov, acest lucru „ar putea duce la un conflict direct între SUA și Rusia”.

"Avertizăm că astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare, deoarece sunt îndreptate împotriva statului nostru. Ele pot conduce Statele Unite și Federația Rusă pe calea confruntării militare directe.

Orice aprovizionare cu arme și echipamente militare din Occident, efectuată prin convoaiele de transport prin teritoriul Ucrainei, este o țintă militară legitimă pentru forțele noastre armate”, a spus Antonov.

Președintele american Joe Biden, în timpul discursului la Washington, de pe 11 martie, a spus că Statele Unite nu intenționează să intre în război cu Rusia. Totuși, a subliniat Biden, NATO „va apăra fiecare centimetru din teritoriul său”.

Anterior, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a avertizat asupra consecințelor pentru ruși în cazul unui atac asupra convoaielor cu arme de la membrii Alianței. În cazul unui atac din partea Forțelor Armate „Articolul cinci va funcționa”.

Armele care vin din vest sunt descărcate în țări de graniță precum Polonia și apoi expediate pe uscat.

.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina SUA
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close