Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Siriei la Moscova: "Damascul refuză să danseze pe muzica dictată de SUA"

Ambasadorul Siriei la Moscova: "Damascul refuză să danseze pe muzica dictată de SUA"

Ambasadorul Siriei la Moscova: "Damascul refuză să danseze pe muzica dictată de SUA"
Sursa foto: Foto: Reuters
28 Mai 2013   •   12:41

Conflictul sirian a îndreptat ţara spre un violent război civil, care ţine de mai bine de doi ani şi a cărui cauză principală este refuzul Damascului de a ceda în faţa ameninţărilor americane, a declarat ambasadorul Siriei în Rusia, Riyad Haddad.

"Problema Siriei este că Damascul refuză să danseze pe muzica dictată de Statele Unite. Siria îşi apără suveranitatea şi nu va sucomba în ciuda tuturor ameninţărilor", a spus Haddad jurnaliştilor din Moscova.

El a adăugat că armata siriană a distrus majoritatea grupurilor teroriste din ţară, dar recentele atacuri aeriene israeliene au oprit pentru moment aceste operaţiuni. Autorităţile de la Damasc au condamnat raidurile aeriene, spunând că ele ajută forţele rebele în detrimentul trupelor fidele regimului de la putere.
Israelul a transmis că aceste atacuri au avut misiunea de a opri transporturile de arme către militanţii Hezbollah libanezi, care ţintesc obiective israeliene.

Ambasadorul sirian a confirmat că ţara sa este gata să participe la următoarea conferinţă de pace organizată luna viitoare la Geneva, propusă de Rusia şi SUA.

×
Subiecte în articol: Siria conflict Siria
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close