Antena 3 CNN Externe Amendaţi cu peste 200.000 de dolari pentru că au făcut al doilea copil. Un cuplu chinez e dator vândut autorităţilor

Amendaţi cu peste 200.000 de dolari pentru că au făcut al doilea copil. Un cuplu chinez e dator vândut autorităţilor

Amendaţi cu peste 200.000 de dolari pentru că au făcut al doilea copil. Un cuplu chinez e dator vândut autorităţilor
Sursa foto: Foto: accschinese
de S.T.    |    31 Mai 2012   •   14:21

Un cuplu chinez care nu a respectat politica oficială a "copilului unic" şi a mai făcut un copil va trebui să plătească o amendă record de 205.000 de dolari autorităţilor din localitatea chineză Ruian, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Amenda a fost stabilită pe baza legii care permite stabilirea cuantumului acestor contravenţii prin multiplicarea de patru până la opt ori a sumei veniturilor anuale.

Respectiva localitate din provincia Wenzu, unde se înregistrează un mare număr de familii înstărite, deţine recordul în ceea ce priveşte cuantumul ridicat al acestor amenzi.

Aproape jumătate dintre familiile din Wenzhu au doi copii şi câteva dintre ele au fost amendate cu sume mai mari de 150.000 de dolari, precedentul record fiind de 196.000 de dolari.

Politica "copilului unic" iniţiată în anul 1979 are scopul de a frâna suprapopularea ţării. În baza acestei politici, legislaţia chineză interzice cuplurilor să aibă mai mult de un copil, excepţiile limitându-se la situaţiile când ambii soţi au fost copii unici, primul copil este fată sau suferă de o boală neereditară.

 
 

×
Subiecte în articol: amenda copil familie
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close