Antena 3 CNN Externe Amenințarea teroristă a ajuns în China. Decizia de ultimă oră a autorităților

Amenințarea teroristă a ajuns în China. Decizia de ultimă oră a autorităților

Amenințarea teroristă a ajuns în China. Decizia de ultimă oră a autorităților
Sursa foto: foto: pixabay.com
25 Mar 2016   •   15:34

hina a întărit măsurile de securitate pe aeroporturile sale după atentatele de la Bruxelles, a anunțat vineri Administrația Națională a Aviației Civile (CAAC) pentru AFP, transmite Agerpres.

Supravegherea este deja strictă pe teritoriul chinez și, dacă trecerea bagajelor prin scanere cu raze X și controlul identitar sunt obligatorii la intrarea în gările feroviare, aeroporturile nu fac în general obiectul unor asemenea măsuri.

Agenți de securitate de pe aeroporturile din Beijing, Shanghai și Chengdu au verificat vineri bagajele și valizele pasagerilor în exteriorul terminalelor.

Aceste măsuri intervin în condițiile în care Bruxellesul, capitala belgiană, a fost lovită marți de un dublu atentat, pe un aeroport și la metrou, atentat în care au murit 31 de oameni și alți 300 au fost răniți.

CAAC a declarat că noile măsuri inițiate de Beijing sunt menite 'să controleze fiecare pasager care intră pe aeroport'. Aceste dispoziții au fost luate 'în urma incidentelor teroriste din Belgia', a precizat administrația.

Toate aeroporturile din China au pus în aplicare măsuri de securitate suplimentare.

În China, numeroase atentate au avut loc în Xinjiang (nord-vestul țării), imens teritoriu unde trăiesc circa 10 milioane de uiguri, musulmani turcofoni, în parte ostili tutelei Beijingului și reprezentanți radicalizați ai cărora se află la originea unor atentate sângeroase în regiune și în afara ei.

China a fost traumatizată și de masacrul comis cu armă albă, în martie 2014, de un comando într-o gară din Kunming (sud), atac în care au murit 31 de oameni și peste 140 de persoane au fost rănite.

×
Subiecte în articol: China terorism
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close