Antena 3 CNN Externe America este împărţită în două. Problema a stârnit război în interiorul celei mai mari puteri din lume

America este împărţită în două. Problema a stârnit război în interiorul celei mai mari puteri din lume

America este împărţită în două. Problema a stârnit război în interiorul celei mai mari puteri din lume
de O.P.    |    09 Sep 2013   •   06:22

Rezoluţia de intervenţie militară în Siria va fi dezbătută, astăzi, în Congresul american. Se anunţă dezbateri încinse, mai ales că aleşii americani s-au împărţit în două tabere clare, şi după controversele pe care le-a iscat la Summitul G20 şi la reuniunea informală a miniştrilor de Externe din UE. Decizia finală va fi luată însă abia spre finalul acestei săptămâni.

Rezoluţia cu privire la intervenţia militară în Siria va fi dezbătută, astăzi, în Congresul american, în prima zi de lucru după vacanţă. Criza sângeroasă din Siria a împărţit Congresul american în două tabere, însă nu politice, între democraţi şi republicani, ci între pro şi contra intervenţiei în Siria. Dezbaterile se anunţă a fi aprinse.

Deşi comitetul de Afaceri Externe al Senatului a dat, săptămâna trecută, undă verde atacului asupra Siriei, mulţi dintre congresmenii-cheie nu sunt de acord cu aceasta.

În acest timp, secretarul Departamentului american de Stat caută sprijin în Europa pentru un atac asupra Siriei. Aflat în vizită la Paris, a avut o întrevedere cu liderii naţiunilor arabe, dar şi cu preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas.

Atrocităţile se ţin lanţ în Siria, în acest timp.

Rebelii sirieni au preluat controlul asupra oraşului creştin Maalula, după plecarea armatei.

Între timp, Israelul a amplasat un scut antirachetă în apropierea Ierusalimului ca măsură de precauţie în cazul în care americanii vor ataca Siria.

×
Subiecte în articol: Siria Congresul american
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close