Antena 3 CNN Externe Un al treilea american a căzut în mâinile separatiștilor din Donețk

Un al treilea american a căzut în mâinile separatiștilor din Donețk

Un al treilea cetățean american este ținut captiv de separatiștii pro-Rusia din Ucraina, transmite presa internațională, care îi citează în acest sens pe prietenii și pe membrii familiei acestuia.

Un al treilea american a căzut în mâinile separatiștilor din Donețk
Sursa foto: captură YouTube / The Guardian
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2022   •   15:42

Este vorba despre Suedi Murekezi (foto principală), în vârstă de 35 de ani.

El a fost arestat luna trecută în Herson, oraș-port din sudul Ucrainei, aflat sub controlul rușilor încă de la începutul invaziei.

Sele, fratele lui Suedi Murekezi, spune că acesta din urmă trăia în Herson de peste doi ani.

După ce Sele n-a mai primit vești de la fratele său timp de o lună, Suedi l-a sunat în dimineața zilei de 7 iulie și i-a spus că este ținut prizonier în Donețk. 

El a menționat că este încarcerat în același centru de detenție unde sunt ținuți Alexander Drueke și Andy Tai Ngoc Hyunch (foto interior), doi combatanți americani de partea Ucrainei, luați prizonieri luna trecută.

Însă, spre deosebire de Tai Ngoc Hyunch și de Drueke, Suedi Murekezi nu a participat la niciun fel de lupte, precizează familia sa.

El i-a transmis lui Sele că a fost acuzat în mod fals de participare la proteste pro-Ucraina, acuzație pe care cel încarcerat o respinge. 

"Suntem extrem de îngrijorați de starea sa. În mod evident, este în pericol. (Separatiștii) se folosesc de el ca pion pentru scopurile lor propagandistice ", a declarat Sele Murekezi despre situația fratelui său.

×
Subiecte în articol: american separatisti donetk
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close