Antena 3 CNN Externe Americanii au pus mâna pe carneţelul în care Osama bin Laden planifica atacurile teroriste

Americanii au pus mâna pe carneţelul în care Osama bin Laden planifica atacurile teroriste

Americanii au pus mâna pe carneţelul în care Osama bin Laden planifica atacurile teroriste
Sursa foto: Foto: AP
12 Mai 2011   •   23:00

Un banal caiet cu notiţe de mână dezvăluie planurile diabolice ale lui Osama bin Laden. Liderul terorist calcula câţi americani trebuie ucişi pentru ca Pentagonul să-şi retragă soldaţii din ţările musulmane.

Aşa-zisul Jurnal al lui Osama a fost găsit în casa din Pakinstan unde a sfârşit liderul al-Qaida. Surse oficiale de la Washington spun că Osama bin Laden estima în jurnalul lui că e nevoie ca mii de americani să moară la ei acasă. Doar aşa ar fi forţat administraţia de la Casa Albă să retragă trupele din Orientul Mijlociu şi Afganistan.

Pentru asta, Osama ar fi creionat cu meticulozitate tot felul de planuri de atentate pe teritoriul SUA.

Atacurile ar fi vizat mai multe oraşe americane, dar şi Europa. Acum, că bin Laden nu mai e, oficialii SUA sunt cu ochii pe fiii lui. Aceştia au ameninţat că vor să dea în judecată statul american, calificând drept criminală operaţiunea de eliminare a tatălui lor. Ei cer Washingtonului şi dovada morţii lui Bin Laden. Adicã o fotografie.

Potrivit unui studiu apãrut în presa americanã, Statele Unite au cheltuit în 10 ani 2.000 de miliarde de dolari pentru anihilarea lui bin Laden, adicã 20% din datoria publicã.

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close