Antena 3 CNN Externe Amnesty International: Grupări palestiniene au comis "crime de război" în conflictul cu Israelul

Amnesty International: Grupări palestiniene au comis "crime de război" în conflictul cu Israelul

Amnesty International: Grupări palestiniene au comis "crime de război" în conflictul cu Israelul
de O.P.    |    27 Mar 2015   •   07:25

Grupări islamiste palestiniene au comis "crime de război" în Israel şi Fâşia Gaza în cursul anului 2014, susţine organizaţia Amnesty International, însă mişcarea Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian, respinge acuzaţiile, informează Sky News.

Potrivit unui raport al Amnesty, grupuri militante palestiniene, inclusiv mişcarea Hamas, au comis "crime de război" în cursul conflictului cu Israelul din vara anului 2014, lansând "aleatoriu" rachete şi obuze cu scopul de a "răni şi a omorî civili".

"Prin lansarea acestor atacuri, au demonstrat sfidarea flagrantă a reglementărilor internaţionale; în plus, au fost ignorate efectele atacurilor asupra civililor din Israel şi din Fâşia Gaza", a declarat Philip Luther, directorul Amnesty International pentru regiunea Orientul Mijlociu.

"Impactul devastator al atacurilor israeliene asupra civililor palestinieni în cursul conflictului este evident, dar încălcările făcute de o parte beligerantă nu justifică acţiunile inamicilor", adaugă Luther.

Pe baza datelor ONU, Amnesty International a stabilit că 4.881 de rachete şi 1.753 de obuze de mortieră au fost lansate spre Israel în cursul conflictului din vara anului 2014. Dintre acestea, 243 de proiectile au fost interceptate de sistemul antirachetă israelian Domul de Fier, iar 31 au căzut în Fâşia Gaza. Alte 224 de rachete şi obuze au căzut în zone rezidenţiale din Israel. Şase civili din Israel, inclusiv un copil de patru ani, şi 67 de militari au fost ucişi.

×
Subiecte în articol: crime de razboi Amnesty International
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close