Antena 3 CNN Externe Anchetă în cazul Love Parade: Cadavrele victimelor, găsite în afara tunelului

Anchetă în cazul Love Parade: Cadavrele victimelor, găsite în afara tunelului

Anchetă în cazul Love Parade: Cadavrele victimelor, găsite în afara tunelului
Sursa foto: Foto: youtube.com
26 Iul 2010   •   13:45

Autorităţile germane continuă ancheta, în cazul tragediei de la festivalul Love Parade din Germania. 19 oameni au murit şi peste 340 au fost răniţi, într-o busculadă în tunelul de acces spre locul unde se desfăşura evenimentul tehno.

Duminică seară, oficialii germani au mers la spitalul unde au fost internaţi răniţii, în speranţa că vor afla detalii, care să facă lumină în acest caz. Autorităţile germane nu au reuşit deocamdată să stabilească ce anume a provocat panica în tunel. Sunt multe întrebări fără răspuns, dar ancheta este abia la început.

Autorităţile au confirmat că printre victime se află 15 germani şi patru cetăţeni străini: un olandez, o italiancă, o australiană şi un chinez. Deocamdată, vinovaţi pentru producerea tragediei sunt consideraţi organizatorii şi autorităţile locale, care nu ar fi luat măsurile necesare pentru buna desfăşurare a festivalului.

Tragedia s-a produs într-un tunel de acces către locul de desfăşurare al evenimentului.Potrivit martorilor, tunelul cu o lungime de peste 200 de metri şi o lăţime de 30 de metri reprezenta unicul punct de trecere către zona de desfăşurare a evenimentului.

BBC a anunţat că martorii au criticat decizia autorităţilor de a permite folosirea unei singure intrări în tunel şi au avertizat forţele de ordine că s-ar putea crea îmbulzeală.

Accidentul este cel mai grav de acest gen după anul 2000, când nouă oameni şi-au pierdut viaţa în împrejurări asemănătoare la un festival de rock din Danemarca.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: festival Germania ancheta
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close