Antena 3 CNN Externe Anchetatorii olandezi au examinat cadavre ale victimelor zborului MH17 în gara de la Torez

Anchetatorii olandezi au examinat cadavre ale victimelor zborului MH17 în gara de la Torez

Anchetatorii olandezi au examinat cadavre ale victimelor zborului MH17 în gara de la Torez
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Iul 2014   •   13:44

O echipă de anchetatori olandezi a examinat, luni, rămăşiţele pământeşti ale victimelor zborului MH17 depuse în vagoanele unui tren, în staţia Torez, din Ucraina, în apropiere de locul catastrofei, într-o zonă controlată de rebelii pro-ruşi, informează AFP, citată de Agerpres.

Purtând măşti şi însoţiţi de reprezentanţi ai OSCE, anchetatorii au deschis cinci vagoane.

Peter Van Vilet, expert medico-legal, a precizat că „stocarea rămăşiţelor pământeşti este de bună calitate”.

Delegaţia olandeză a anunţat apoi că se va deplasa la locul prăbuşirii aeronavei Boeing-777.

Între timp, în Olanda, premierul Mark Rutte a declarat că obiectivul ţării sale este ca trenul să plece spre zona controlată de trupele guvernamentale ucrainene.

„Separatiştii au afirmat că observatorii internaţionali trebuie să fie prezenţi la plecarea trenului. Experţii olandezi sunt observatori internaţionali, ei pot să îndeplinească acest rol”, a explicat Rutte.

Kievul este dispus să predea partenerilor săi occidentali, în special Olandei, „ţara care a suferit cel mai mult”, coordonarea anchetei asupra prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines şi să asigure transportul rămăşiţelor pământeşti ale victimelor la Amsterdam, a declarat, luni, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

„Ucraina este dispusă să transmită partenerilor noştri occidentali rolul de coordonare a anchetei privind circumstanţele producerii tragediei aeriene, iar Olanda ar putea conduce acest proces”, a precizat şeful guvernului ucrainean.

De asemenea, Iaţeniuk a spus că nu are dubii că avionul de linie malaezian a fost a fost doborât cu o rachetă din cadrul sistemului de rachete antiaerian BUK-M1, care a fost folosit de „profesionişti”. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close