Antena 3 CNN Externe Anchetatorii ruşi au efectuat o percheziţie la casa unui realizator de film al opoziţiei

Anchetatorii ruşi au efectuat o percheziţie la casa unui realizator de film al opoziţiei

Anchetatorii ruşi au efectuat o percheziţie la casa unui realizator de film al opoziţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
08 Dec 2012   •   13:03

Anchetatorii ruşi au efectuat o percheziţie vineri la casa realizatorului unei cronici video a opoziţiei ruse, Pavel Kostomarov, conform site-ului proiectului, citat de AFP.
   
"Au venit la Kostomarov pentru o percheziţie" este scris pe site-ului srok-doc.livejournal.com.
   
Pavel Kostomarov a declarat la rândul său că a fost convocat luni la Comitetul de anchetă, conform agenţiei de presă Interfax.
   
Acesta este co-realizatorul unui proiect pe Internet de cronică video a opoziţiei ruse, intitulat "Srok" ("Condamnare" în rusă). Videoclipuri scurte sunt postate online la interval regulat pe Livejournal şi YouTube şi ar trebui să ducă la realizarea unui film documentar.
   
Comitetul de anchetă rus, citat de Interfax, a precizat că realizatorul figura ca "martor" în ancheta privind o manifestaţie a opoziţiei la 6 mai la Moscova, care a degenerat în confrutări cu poliţia.
   
Aproximativ 30 de poliţişti şi zeci de manifestanţi au fost răniţi. Lideri ai opoziţiei, printre care liberalul naţionalist Alexei Navalni şi liderul Frontului de Stânga Serghei Udalţov au fost arestaţi alături de alţi 400 de militanţi ai opoziţiei, apoi au fost eliberaţi.
   
Douăzeci şi opt de persoane au fost inculpate de particpare la "tulburări masive". Printre acestea, un opozant care şi-a recunoscut vinovăţia, Maxime Luzianine, a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare. Ceilalţi îşi aşteaptă sentinţa.
   
Udalţov a apreciat că această perchiziţie a fost un mod al autorităţilor de a face presiuni asupra jurnaliştilor.
   
"Cred că atunci când perchiziţiile încep asupra jurnaliştilor, autorităţile au întrecut limitele. Este un element de presiune, de intimidare în special a jurnaliştilor, complet inacceptabil", a declarat acesta, citat de Interfax.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close