Antena 3 CNN Externe Doi angajați ONU au fost uciși și alte cinci persoane au fost rănite într-un atac în nordul statului Mali

Doi angajați ONU au fost uciși și alte cinci persoane au fost rănite într-un atac în nordul statului Mali

Doi membri ai forțelor de menținere a păcii ONU au fost uciși și cinci persoane au fost rănite într-un atac în nordul statului Mali, au anunțat reprezentanții organizației

Doi angajați ONU au fost uciși și alte cinci persoane au fost rănite într-un atac în nordul statului Mali
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Iul 2022   •   21:36

Doi membri ai forțelor de menținere a păcii ale Națiunilor Unite au fost uciși și cinci au fost grav răniți de un dispozitiv exploziv improvizat. Incidentul a avut loc marți în nordul statului Mali, a anunțat misiunea de menținere a păcii a ONU.

Incidentul a avut loc între satul Tessalit și orașul Gao, a declarat Olivier Salgado, purtător de cuvânt al misiunii, într-un mesaj pe Twitter. Insecuritatea a crescut în țara vest-africană de când insurgenții islamiști din nord au intensificat atacurile și au cucerit teritorii, potrivit Mediafax.

Militanții, unii cu legături în organizațiile Al Qaeda și Statul Islamic, s-au înmulțit în ciuda prezenței trupelor străine și a forțelor de menținere a păcii ale ONU.

Conflictul a ucis mii de oameni și a deplasat milioane de persoane în întreaga regiune Sahel, la sud de Sahara.

×
Subiecte în articol: atac mali soldati
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close