Antena 3 CNN Externe Angela Merkel petrece pe bani publici. Cancelarul german, în mijlocul unui scandal

Angela Merkel petrece pe bani publici. Cancelarul german, în mijlocul unui scandal

Angela Merkel petrece pe bani publici. Cancelarul german, în mijlocul unui scandal
Sursa foto: Angela Merkel
26 Aug 2009   •   17:54

Angela Merkel este implicată într-un nou scandal. Potrivit unor rapoarte făcute publice de presa germană, Merkel ar fi organizat o petrecere extravagantă pe banii contribuabililor.

Potrivit Deutsche Welle , petrecerea ar fi fost organizată cu ocazia zilei de naştere a directorului Deutsche Bank, Josef Ackermann.

Social democratul Johannes Kahrs a criticat-o aspru pe Merkel. El l-a acuzat pe cancelarul german că este ?nepăsător cu banii plătitorilor de taxe?.

Petrecerea a avut loc în aprilie 2008. Atunci, Josef Ackermann şi-a sărbători cea de-a 60-a zi de naştere. Evenimentul a avut loc la biroul cancelarului german. Aproximativ 30 de persoane au luat parte la petrecere.

? A fost o seară minunată?, a declarat directorul Deutsche Bank cu referire la eveniment. Asta înainte să se descopere că petrecerea a fost ţinută...pe bani publici. Până în prezent, costurile petrecerii nu au fost făcute publice. Însă, numai mâncarea ar fi costat cel puţin 2.100 de euro.

O comisie întocmită de Parlamentul german urmează să discute pe marginea acestui subiect. Membrii comisiei vor stabili dacă evenimentul aflat în discuţie intră sau nu în atribuţiile oficiale ale cancelarului german. Autorităţile au refuzat să facă publice alte detalii referitoare la subiect.

Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close