Antena 3 CNN Externe Ce au descoperit autoritățile în apartamentul unui șef anticorupție din Rusia: "Nu ne-a venit să credem, nu era real!"

Ce au descoperit autoritățile în apartamentul unui șef anticorupție din Rusia: "Nu ne-a venit să credem, nu era real!"

Ce au descoperit autoritățile în apartamentul unui șef anticorupție din Rusia: "Nu ne-a venit să credem, nu era real!"
12 Sep 2016   •   18:10

Mai mult de 120 de milioane de euro în bancnote au fost descoperiţi în apartamentul unui înalt oficial anticorupţie în Rusia, oficial care a fost plasat în detenţie provizorie pentru "corupţie de proporţii", au anunţat autorităţile ruse, informează luni AFP.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat luni asigurări că preşedintele Vladimir Putin a fost informat cu privire la caz, subliniind că lupta anticorupţie este "un proces multiform şi dificil".

Dmitri Zaharcenko, responsabil al unui departament al agenţiei ruse de luptă împotriva infracţiunilor economice, agenţie afiliată Ministerului de Interne, a fost plasat sâmbătă în detenţie provizorie, fiind acuzat de "corupţie de proporţii" şi de abuz de putere.

Anchetatorii au descoperit vineri, într-un apartament ce aparţinea unor apropiaţi ai săi şi în maşina sa, bancnote care însumau peste 120 de milioane de euro, în devize diferite.

Mass-media ruse au difuzat fotografii cu sute de teancuri de bancnote puse în cutii de carton şi în saci de plastic.

Potrivit unor surse apropiate serviciilor de securitate, citate de Novaia Gazeta, arestarea lui Zaharcenko este legată de cea a liderului mafiot Zahar Kalaşov, supranumit "Şarko Tânărul", în urmă cu câteva luni.

Mai mulţi responsabili ai Comitetului de Anchetă rus, însărcinat cu principalele investigaţii în domeniul criminalisticii în Rusia, au fost deja arestaţi în iulie, fiind suspectaţi că au închis ochii la activităţile acestui lider mafiot în schimbul unei mite de un milion de dolari.

La rândul său, Zaharcenko a dezminţit, în timpul audierii sale de sâmbătă de la tribunal, orice legătură cu crima organizată, dând asigurări că banii descoperiţi nu-i aparţin, însă refuzând că clarifice provenienţa lor.

Potrivit Novaia Gazeta, aceşti bani ar proveni de fapt de la o deturnare de peste 350 de milioane de euro din destructurarea băncii Nota, închisă în noiembrie 2015 de Banca Centrală a Federaţiei Ruse.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close