Antena 3 CNN Externe Anunţul făcut de meteorologi aseară: "Temperaturile vor SCĂDEA DRAMATIC. Va fi cea mai RECE noapte din an"

Anunţul făcut de meteorologi aseară: "Temperaturile vor SCĂDEA DRAMATIC. Va fi cea mai RECE noapte din an"

Anunţul făcut de meteorologi aseară: "Temperaturile vor SCĂDEA DRAMATIC. Va fi cea mai RECE noapte din an"
de O.P.    |    29 Dec 2014   •   06:21

Ninsorile fac victime în toată Europa! O persoană a decedat în urma unei avalanşe în sudul Alpilor Francezi, iar în Marea Britanie, peste o sută de mii de locuinţe au rămas fără curent electric din cauza furtunii. Meteorologii britanici spun că urmează cea mai rece noapte din an. Temperaturile vor scădea dramatic în următoarele 24 de ore, până la minus zece grade. Cursele maritime care fac legătura între Franţa şi Marea Britanie au fost anulate, după ce rafalele de vânt au atins chiar şi 160 de kilometri pe oră, forţând închiderea temporară a porturilor.

Cu patru zile înainte de Revelion, mii de şoferi au dormit în maşini, izolaţi în Alpii Francezi, de căderile masive de zăpadă.

Au fost cozi interminabile de maşini, iar hoteluri au fost umplute până la refuz. Mulţi oameni au dormit în săli de sport sau în adăposturi amenajate special de autorităţi.

Cei care au reuşit să ajungă la aeroporturi mai au de aşteptat până vor ajunge acasă. Zborurile au fost amânate şi cu 36 de ore.

În Slovenia, condiţiile meteorologice nefavorabile au provocat un carambol pe o autostradă în care au fost implicate 46 de autovehicule. Un om a decedat şi câţiva au fost răniţi, după ce un camion a alunecat şi a ajuns în şanţ. Celelalte maşini nu au putut evita impactul.

Sudul şi vestul Ungariei se află şi, astăzi, sub avertizare de cod portocaliu de ninsori. Aici se vor forma troiene, rafalele de vânt pot atinge până la 75 de kilometri pe oră, iar stratul de zăpadă va atinge 25 de centimetri. Din cauza vremii Ministerul Afacerilor Externe a emis şi o atenţionare şi le recomandă românilor care tranzitează aceste zone să verifice starea drumurilor înainte de a porni în călătorie.

S-a mers bară la bară în sudul Germaniei, unde mii de maşini au făcut cozi la intrarea în staţiunile montane.

Codul roşu de ninsori nu i-a speriat pe croaţi, care s-au dus în număr mare pe pârtii.

×
Subiecte în articol: meteo vreme rea prognoza meteo
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close