Antena 3 CNN Externe Anunţul făcut de premierul Marii Britanii: "Trei sunt prea multe". Publicul îl consideră acum arogant

Anunţul făcut de premierul Marii Britanii: "Trei sunt prea multe". Publicul îl consideră acum arogant

Anunţul făcut de premierul Marii Britanii: "Trei sunt prea multe". Publicul îl consideră acum arogant
de O.P.    |    24 Mar 2015   •   09:00

Premierul britanic David Cameron a fost acuzat de aroganţă şi "desconsiderare la adresa publicului britanic" după ce a exclus candidatura pentru un al treilea mandat de premier dacă partidul său se va menţine la putere după alegerile din mai, relatează Sky News, în pagina electronică.

Criticile au venit după ce premierul a declarat că va candida la alegerile din mai pentru un al doilea mandat, dar după aceea se va retrage. El a numit şi trei dintre colegii săi - ministrul de Interne Theresa May, ministrul de Finanţe George Osborne şi primarul Londrei Boris Johnson - ca posibili succesori la conducerea Partidului Conservator după retragerea lui.

După comentariile lui Cameron, Downing Street a insistat că premierul s-a concentrat pe necesitatea câştigării alegerilor din 7 mai.

Cameron a declarat că va candida pentru un al doilea mandat, dar a adăugat: "Mandatele sunt ca cerealele integrale: două sunt minunate dar trei ar putea fi prea multe".

Întrebat într-un interviu acordat BBC News dacă va candida pentru un al treilea mandat dacă va rămâne premier după alegerile din mai, Cameron a declarat că se limitează la două mandate. "Simt că mai am de adus multe acestei funcţii, treaba este doar pe jumătate făcută, economia se învârteşte în cerc, deficitul este pe jumătate redus iar eu vreau să îmi termin treaba", a adăugat el.

"În mod clar vine un moment în care privire proaspătă şi o conducere proaspătă vor fi bune, iar Partidul Conservator are persoane extraordinare care să preia conducerea: Theresa May, George Osbornes, Boris Johnsons. Avem o groază de talente aici. Sunt înconjurat de oameni foarte buni. Un al treilea mandat nu este ceva la care să mă gândesc", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: David Cameron
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close