Apel fără precedent al lui Vladimir Putin, în timpul unei reuniuni cu reprezentanții din industria armatei: Trebuie să fim pregătiți!

de G.S.    |    26 Ian 2017   •   19:10
Apel fără precedent al lui Vladimir Putin, în timpul unei reuniuni cu reprezentanții din industria armatei: Trebuie să fim pregătiți! Foto: Agerpres / EPA

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut joi complexului militar-industrial să dezvolte arme robotice care vor fi capabile 'să schimbe în mod fundamental tot sistemul de armament al forţelor armate', relatează agenţia EFE.

'Complexele robotice autonome sunt foarte importante pentru drumul de urmat în viitor' de industria de armament, a apreciat liderul de la Kremlin în timpul unei reuniuni cu reprezentanţii complexului militar-industrial.

Conceperea armamentelor convenţionale destinate forţelor noastre armate 'trebuie să ia în calcul conflictele potenţiale' şi situaţia actuală de pe teren 'atât în lume cât şi în ţara noastră', a continuat Putin.

De asemenea, 'trebuie analizată în profunzime experienţa practică în folosirea armamentului şi a tehnologiei militare, inclusiv experienţa obţinută în situaţii de luptă atât de noi cât şi de alte ţări', a mai solicitat preşedintele rus.

Pe de altă parte, el a subliniat că industria militară trebuie să acorde o atenţie specială modernizării tehnicii de luptă pentru trupele de infanterie şi de asemenea să fie concepute noi arme pentru această categorie de trupe ce au 'un rol foarte important în eventuale conflicte armate'.

'Obiectivul nostru este să ne dotăm cu cele mai bune arme, cu armament modern, pentru a ne creşte substanţial capacitatea de luptă', a spus în continuare Putin. Mobilitatea şi capacitatea de a ne desfăşura forţele în orice punct de pe planetă într-un timp cât mai scurt posibil sunt elemente cheie pentru capacitatea de luptă a infanteriei, a conchis preşedintele rus.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close