Antena 3 CNN Externe Aproape 17.000 de persoane ajung anual ILEGAL în SUA pentru a deveni SCLAVI

Aproape 17.000 de persoane ajung anual ILEGAL în SUA pentru a deveni SCLAVI

Aproape 17.000 de persoane ajung anual ILEGAL în SUA pentru a deveni SCLAVI
31 Ian 2014   •   14:28

Media anuală a traficului de persoane, care intră ilegal în Statele Unite ale Americii, se situează între 14.000 şi 17.000 de indivizi. Un aspect îngrijorător îl reprezintă faptul că majoritatea covârşitoare a acestora alimentează aşa-zisa "piaţă sexuală" sau sunt forţaţi să lucreze în fabrici sau ferme clandestine. Cei mai "fericiţi" se pot declara cei care au şansa să lucreze "la negru", în barurile şi restaurantele americane.

Aceste cifre alarmante au fost sesizate de un raport efectuat de Alianţa de Combaterea a Sclaviei şi a Traficului de Persoane din SUA, preluat de AFP.

Grupul de analiză a acestei situaţii solicită autorităţilor guvernamentale americane un control mult mai riguros asupra firmelor de recrutare a forţei de muncă, care aduc pe teritoriul SUA persoane vulnerabile, de care se poate profita extrem de uşor.

Camera Reprezentanţilor (camera inferioară a Congresului SUA) pregăteşte deja o reglementare legislativă care să impună angajatorilor să îi înregistreze la Ministerul Muncii pe toţi cei care prestează diverse servicii pentru firmele lor, ţara de origine şi tipul de viză de care dispun aceştia.

×
Subiecte în articol: SUA trafic de persoane munca la negru
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close