Antena 3 CNN Externe Aproape 4.000 de barili de petrol plutesc în derivă în apele Atlanticului

Aproape 4.000 de barili de petrol plutesc în derivă în apele Atlanticului

Aproape 4.000 de barili de petrol plutesc în derivă în apele Atlanticului
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    20 Iul 2012   •   08:16

Compania petrolieră americană Chevron va fi amendată cu 25 de milioane de dolari, după ce a deversat în apele Atlanticului 3.700 de barili de petrol, începând din noiembrie 2011, au anunțat autoritățile braziliene. Un baril de petrol este echivalentul a 159 de litri de țiței.

Incidentul s-a produs în timpul exploatării unui zăcământ concesionat la 370 de kilometri nord-est de coasta statului Rio de Janeiro, informează AFP.

Compania petrolieră este acuzată că a lucrat neglijent în timpul exploatării zăcămintelor, nu a respectat normele braziliene şi nici propriile proceduri în materie de foraj submarin, se arată în raportul Agenţiei naţionale pentru petrol a Braziliei.

O nouă deversare de petrol a Chevron avut loc în martie, atunci când Brazilia a cerut o despăgubire de 11 miliarde de dolari. Compania a calificat această solicitare ”arbitrară”.

După aceste incidente, autorităţile braziliene au interzis companiei americane să mai desfăşoare activităţi de foraj în perimetrul concesionat până când va prezenta un plan adecvat de securitate pentru platformele marine.

×
Subiecte în articol: chevron petrol Atlantic amenda
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close