Antena 3 CNN Externe Aproape 6.000 de porci morţi, găsiţi în fluviul care curge prin Shanghai

Aproape 6.000 de porci morţi, găsiţi în fluviul care curge prin Shanghai

Aproape 6.000 de porci morţi, găsiţi în fluviul care curge prin Shanghai
de M.T.    |    13 Mar 2013   •   15:10

5.916 porci morţi au fost găsiţi în fluviul Huangpu, care curge prin Shanghai, autorităţile anunţând că acest număr ar putea creşte.

Totuşi, oficialii chinezi au dat asigurări că nu există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte calitatea apei potabile din oraş,

„Nu am găsit vreo urmă de poluare. Dacă apa va fi contaminată, vom pun mai mult dezinfectant pentru a o purifica”, a declarat un oficial local pentru agenţia de ştiri Xinhua.

Autorităţile din Shanghai au anunţat că vor creşte numărul controalelor de calitate ale apei, vor continua îndepărtarea porcilor morţi din apele fluviului şi vor face tot ceea ce este necesar pentru a se asigura de calitatea apei.

Deocamdată, nu există o explicaţie oficială despre cum au ajuns în apele râului mii de porci morţi, însă există câteva indicii în acest sens.

Este posibil ca porcii să fi fost aruncaţi în apă de crescătorii din Jiaxing, după ce animalele au murit din cauza unei boli necunoscute.

„Nu excludem eventualitatea ca porcii morţi să provină din Jiaxing. Dar nu suntem siguri. Locul de provenienţă al porcilor morţi nu este clar, drept urmare ei ar putea fi originari din alte părţi”, a declarat Wang Dengfeng, purtător de cuvânt al prefecturii.

De teama îmolnăvirii, mulţi dintre locuitorii din Shanghai au început deja să bea doar apă îmbuteliată, scrie cotidianul chinez Global Times, citat de BBC.

Fluviul Huangpu asigură 20% din consumul de apă al metropolei cu 23 de milioane de locuitori.


×
Subiecte în articol: shanghai China poluare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close