Arabia Saudită, ţara interdicţiilor: Ziduri în magazine, menite să despartă femeile de bărbaţi

de S.T.    |    30 Ian 2013   •   10:28
Arabia Saudită, ţara interdicţiilor: Ziduri în magazine, menite să despartă femeile de bărbaţi Foto: Agerpres/ AP

Guvernul saudit a ordonat ca magazinele care angajează femei şi bărbaţi să construiască ziduri de separare astfel încât reprezentanţii celor două sexe să nu se întâlnească, în timpului serviciului.

Potrivit Russia Today, proprietarii magazinelor din Arabia Saudită sunt obligaţi, în următoarele 30 de zile, să construiască pereţi de minim 1,6 metri.

Noua lege a fost impusă de Abdullatif al-Sheikh, şeful Comisiei pentru promovarea virtuţii şi combaterea viciilor, cunoscută ca "Mutwa", cu susţinerea poliţiei religioase.

În Arabia Saudită, femeile au dreptul să muncească în fabrici care angajează exclusiv femei sau în magazinele de lenjerie sau produse cosmetice. În 2011, conducerea ţării a emis un ordin prin care proprietarii magazinelor de lenjerie şi cosmetice erau obligaţi să angajeze numai femei.

În urma acestui demers, autorităţile au anunţat că 44.000 de locuri de muncă au fost create pentru femeile saudite, iar rata şomajului a scăzut la 36%.

Femeile din Arabia Saudită reprezintă numai 7% din procentul angajaţilor în companii private.

Arabia Saudită primeşte constant critici din partea grupurilor pentru drepturile omului din cauza discriminării femeilor.

Citeşte şi:

Femeile din Arabia Saudită vor avea un ORAŞ doar al lor. Accesul bărbaţilor va fi strict interzis


Parteneri
x close