Antena 3 CNN Externe Argentina este prima ţară din America Latină care acceptă căsătoriile între homosexuali

Argentina este prima ţară din America Latină care acceptă căsătoriile între homosexuali

Argentina este prima ţară din America Latină care acceptă căsătoriile între homosexuali
15 Iul 2010   •   11:48

Senatorii din Argentina au adoptat, după o dezbatere de 14 ore, o nouă şi foarte contestată lege, care transformă ţara în prima din America Latină care recunoaşte căsătoriile între homosexuali.

Mii de oameni au protestat pe străzi atât pentru, cât şi împotriva legii care deja a fost aprobată de camera inferioară a Congersului şi care are suportul preşedintelui. Totuşi, votul din Senat se aştepta să fie unul foarte greu de trecut.

Oficialii Bisericii romano-catolice, care au declarat legea ca fiind "proiectul diavolului", au condus protestele de marţi, după ce cu câteva zile înainte a fost citit un mesaj din partea arhiepiscopului de Buenos Aires, Jorge Bergoglio, care cerea împotrivirea creştinilor, care reprezintă 90% din populaţia Argentinei.

Susţinătorii drepturilor homosexualilor au pichetat miercuri Congresul şi au strigat împotriva "dictaturii" şi "gunoaielor" Bisericii Catolice, în timp ce grupurile anti-gay s-au rugat şi au afişat imagini cu Fecioara Maria. Poliţia a fost nevoită să creeze o barieră între cele două grupuri, după ce mai multe conflicte au izbucnit.

La discuţiile de miercuri, senatorul Miguel Angel Pichetto a declarat că 37 din 72 de senatori sunt prezenţi şi întrunesc cvorumul şi că "între 33 şi 35" sunt pentru adoptarea legii. "Să vedem însă cum decurge votul", a declarat el.

Cristina Kirchner, preşedintele Argentinei, a promvoat această lege şi a acuzat Biserica Catolică pentru că doreşte să conducă un "război sfânt" împotriva homosexualilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: America latina Argentina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close