Antena 3 CNN Externe Argentina. Un transsexual a primit custodia totală a doi copii (VIDEO)

Argentina. Un transsexual a primit custodia totală a doi copii (VIDEO)

Argentina. Un transsexual a primit custodia totală a doi copii (VIDEO)
11 Mar 2010   •   23:03

Decizie istorică a unui tribunal din Argentina. Un transsexual a primit custodia totală a doi copii. Judecătorul a ajuns la concluzia că noua "mamă" îi poate creşte mai bine decât părinţii lor biologici.

Până nu demult, Maria Belen Ochoa a fost bărbat. Acum nu numai că s-a transformat în femeie, dar este şi mamă. Totul, cu acordul unui judector.

?Mulţumesc lui Dumnezeu, mi-au încredinţat copiii. La început, a fost vorba doar despre custodie temporară, dar acum mi-au dat custodia totală. Este un pas uriaş, nu mă aşteptam ca toate astea să mi se întâmple mie?, a declarat Maria Belen Ochoa.

La mijloc sunt doi copii, un băiat de 7 ani şi o fată de 4. Amândoi locuiau într-unul dintre cartierele sărace ale capitalei Buenos Aires. Erau subnutriţi şi aveau urme de bătaie. Transsexualul i-a luat sub aripa sa. Iar instinctele materne l-au făcut să lupte pentru a-i salva din infernul în care trăiau.

Decizia tribunalului nu este atât de surprinzătoare pentru localnici. Argentina este una dintre ţările progresiste în ceea ce priveşte drepturile transsexualilor şi ale comunităţii gay. De altfel, a fost primul stat din America Latină care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în anul 2002.

Observator

×
Subiecte în articol: Argentina custodie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close