Antena 3 CNN Externe Armata americană a pierdut urma unui avion F-35, care s-a prăbușit după ce pilotul s-a catapultat | Autoritățile au cerut ajutorul populației

Armata americană a pierdut urma unui avion F-35, care s-a prăbușit după ce pilotul s-a catapultat | Autoritățile au cerut ajutorul populației

Oficialii militari americani au făcut apel la populație pentru a găsi resturile unui avion de vânătoare F-35B Lightning II, după ce acest aparat s-a prăbușit undeva în statul Carolina de Sud.

Armata americană a pierdut urma unui avion F-35, care s-a prăbușit după ce pilotul s-a catapultat | Autoritățile au cerut ajutorul populației
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2023   •   15:36

Incidentul s-a petrecut duminică după-amiază.

Pilotul s-a ejectat dintr-un motiv care nu este momentan cunoscut, notează The Guardian.

El a supraviețuit și a aterizat cu parașuta în jurul orei locale 14, în zona localității North Charleston, fiind transportat la un spital local, unde se află în stare stabilă.

Pe baza traiectoriei și a ultimei localizări a avionului dispărut, căutările s-au concentrat pe zona lacurilor Moultrie și Marion, a declarat sergentul-major Heather Stanton de la Baza militară Charleston.

Ambele lacuri se află la nord de locul unde s-a ejectat pilotul.

Citește și: Un avion s-a prăbușit la un show aviatic din Italia: O fetiță de cinci ani a murit, iar părinții și fratele ei au ajuns la spital

Situația stranie în urma dispariției acestui aparat a fost subliniată și de congresmanul local Nancy Mace.

"Cum naiba să pierzi un F-35? Cum de nu există un dispozitiv de urmărire? Ce facem noi - cerem publicului să găsească un avion și să îl predea?", a declarat acesta.

Anchetatorii încă investighează motivul pentru care pilotul s-a ejectat, au declarat autoritățile de resort, precizând că pilotul unui al doilea F-35 s-a întors în siguranță la Baza Charleston.

Avioanele și piloții lor fac parte din Escadrila 501 a Marinei americane, cu baza în Beaufort, nu departe de coasta atlantică a Carolinei de Sud.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close