Antena 3 CNN Externe Armata Portugaliei, furată din interior. Cinci ofiţeri superiori au sustras explozivi dintr-un depozit de arme

Armata Portugaliei, furată din interior. Cinci ofiţeri superiori au sustras explozivi dintr-un depozit de arme

Armata Portugaliei, furată din interior. Cinci ofiţeri superiori au sustras explozivi dintr-un depozit de arme
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Iul 2017   •   08:29

Cinci militari cu rang înalt au fost eliberaţi temporar din funcţiile lor după spectaculosul furt de explozivi, grenade de mână şi rachete antitanc dintr-un depozit de arme. 

„Pentru a evita obstrucţionarea anchetei în curs, am decis să îi revoc pe comandanţii celor cinci unităţi implicate în proces", a declarat Frederico Rovisco Duarte.

Câteva ore mai târziu, un purtător de cuvânt al armatei a precizat că militarii au fost suspendaţi din funcţie, în aşteptarea finalizării încheierea anchetei, fără să fie bănuiţi de complicitate. 

În contextul în care sistemul de supraveghere video este defect de doi ani, indivizi neidentificaţi au pătruns în baza militară şi au furat peste o sută de grenade de mână ofensive şi muniţie de calibrul 9 milimetri, a anunţat joi armata terestră. 

În plus, ei au furat "rachete antitanc, grenade lacrimogene, explozivi, bobine cu fir pirotehnic şi detonatoare", a precizat infanteria portugheză vineri. Potrivit presei lusitane, din pradă fac parte, de asemenea, vreo 40 de lansatoare de rachete. 

"Este vorba despre un incident grav", a reacţionat imediat ministrul apărării naţionale, Jose Alberto Azeredo Lopes, care a ţinut să îi informeze pe aliaţii Portugaliei în legătură dispariţia acestui material de război.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: armata Portugalia furat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close