Antena 3 CNN Externe "Armistiţiu? E doar un SPECTACOL!" Ce se întâmplă de fapt în Ucraina. Putin orchestrează tot

"Armistiţiu? E doar un SPECTACOL!" Ce se întâmplă de fapt în Ucraina. Putin orchestrează tot

"Armistiţiu? E doar un SPECTACOL!" Ce se întâmplă de fapt în Ucraina. Putin orchestrează tot
de O.P.    |    16 Feb 2015   •   06:12

O linişte precară domneşte în estul Ucrainei, după intrarea în vigoare a încetării focului. Armistiţiul prevăzut de acordul de la Minsk este supravegheat de observatorii OSCE, care spun că, în general, armata guvernamentală şi rebelii separatişti au oprit atacurile. O excepţie este oraşul Debalţeve, încercuit şi asediat de separatişti.

Atacurile au încetat în estul Ucrainei, odată cu intrarea în vigoare a armistiţiului, anunţă observatorii internaţionali. Doar la Debalţeve, pe linia care leagă Luganskul de Doneţk, s-au mai înregistrat explozii.

Potrivit acordului de la Minsk, ambele părţi trebuie să-şi retragă, începând de luni, armamentul greu, la câteva zeci de kilometri în spatele frontului. Dar soldaţii vor rămâne pe loc şi fiecare din cele două tabere bănuieşte că adversarii săi vor încălca armistiţiul.

"E doar un spectacol. Două-trei zile va fi linişte, după aceea se va începe din nou atacul", spun oamenii.

Încetarea focului scoate la iveală şi dispute interne în tabăra rebelilor. Guvernatorul regiunii Luhansk acuză o unitate de cazaci, venită din Rusia, că a deschis focul asupra teritoriului controlat de guvernul de la Kiev, pentru a compromite conducerea separatistă.

Ucrainienii susţin că peste 170 de camioane ruseşti cu ajutoare umanitare au pătruns în estul Ucrainei în ultimele ore.


×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Proteste Ucraina
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close