Antena 3 CNN Externe Artem Datsishin, un faimos balerin al Operei Naționale a Ucrainei, a murit la spital după ce fusese rănit în timpul unor bombardamente

Artem Datsishin, un faimos balerin al Operei Naționale a Ucrainei, a murit la spital după ce fusese rănit în timpul unor bombardamente

Faimosul balerin al Operei Naționale a Ucrainei Artem Datsishin a murit joi, la spital, după ce fusese rănit în timpul unor bombardamente din Ucraina.

Artem Datsishin, un faimos balerin al Operei Naționale a Ucrainei, a murit la spital după ce fusese rănit în timpul unor bombardamente
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    17 Mar 2022   •   22:38

Decesul lui Artem Datsishin a fost confirmat de directorul Operei Naționale a Ucrainei, Anatoly Solovyanenko.

Ultimul salut adus artistului va avea loc vineri, la ora 11:00.

„Prieteni, aș dori să-i informez pe toți cei care l-au cunoscut pe Artem Datsishin că pe 26 februarie a fost rănit de bombardamente și a murit în spital”, a scris una dintre colegele sale, Tatiana Borovik, conform kp.kiev, citat de Mediafax.

Datsishin va fi înmormântat în cimitirul Baykove din Kiev.

Artem Datsishin s-a născut pe 26 ianuarie 1979 la Kherson. Absolvent al Școlii Coregrafice din Kiev, de-a lungul carierei a primit numeroase premii.

Timp de mulți ani a fost solist al trupei Operei Naționale a Ucrainei. A făcut turnee, în special în Germania, Japonia, Elveția, SUA și Franța.

Citiţi şi: Olga Smirnova, prim-balerină de top de la Teatrul Bolşoi, părăsește Rusia după ce a denunțat invazia în Ucraina: "Mă doare că oamenii mor, că oamenii își pierd casele"

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close