Antena 3 CNN Externe Un artist și-a vândut propria piele unui colecționar, în cadrul unei licitaţii live, în Germania

Un artist și-a vândut propria piele unui colecționar, în cadrul unei licitaţii live, în Germania

Un artist din Austria și-a vândut propria piele tatuată unui colecționar, în timpul unei licitații, în Germania. Aceasta va fi îndepărtată și livrată după moartea sa.

Un artist și-a vândut propria piele unui colecționar, în cadrul unei licitaţii live, în Germania
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    09 Feb 2024   •   22:09

Un iubitor de artă a achiziționat pielea tatuată a artistului conceptual și performativ FLATZ, care urmează să fie îndepărtată și livrată după decesul său, au anunțat reprezentanții muzeului Pinakothek der Moderne din München, joi seara, în cadrul unui eveniment.

Inițial, o licitație pentru vânzarea a 13 loturi separate ale pielii tatuate a lui FLATZ urma să fie parte a deschiderii expoziției retrospective dedicate artistului, intitulată "Ceva în neregulă cu sculptura fizică". Cu toate acestea, directorul muzeului a șocat publicul anulând licitația și anunțând vânzarea integrală a pielii lui FLATZ.

"Cu câteva ore în urmă, un colecționar a decis să achiziționeze întreaga operă intitulată Die Haut zu Markte tragen", a declarat Bernhard Maaz, directorul Colecțiilor de Pictură ale landului Bavaria, care include Pinakothek der Moderne și alte muzee.

Licitația pentru lucrarea ale cărei titlu se poate traduce prin "Să-ți riști propria piele" a fost organizată de casa de licitații Christie's din Londra și Fundația FLATZ. Restul licitației s-a desfășurat conform planului. Artistul de origine austriacă a prezentat întregul său "corp de artă", inclusiv cele 13 tatuaje, publicului de aproximativ o mie de persoane, stând pe o platformă rotativă.

Vizitatorii au avut oportunitatea să-l vadă pe artistul performativ din toate unghiurile, observând literele și imaginile tatuate pe corpul său. După decesul artistului, pielea va fi îndepărtată și pregătită pentru colecționar. Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită, iar până atunci, acesta va primi fotografii în mărime naturală.

Expoziția, care va fi deschisă la muzeu până pe 5 mai, cuprinde mai multe opere ale artistului, inclusiv fotografii, instalații și elemente de artă performativă, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: colecţionar tatuaj Germania
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close