Antena 3 CNN Externe Aşa ceva nu o să vezi niciodată la noi. Ţara cu PREA MULTE autostrăzi şi locuri de parcare. Oraşele bântuite ale Chinei

Aşa ceva nu o să vezi niciodată la noi. Ţara cu PREA MULTE autostrăzi şi locuri de parcare. Oraşele bântuite ale Chinei

Aşa ceva nu o să vezi niciodată la noi. Ţara cu PREA MULTE autostrăzi şi locuri de parcare. Oraşele bântuite ale Chinei
de O.P.    |    28 Feb 2012   •   11:54

Nouriel Roubini a descris foarte bine situaţia cu care se confruntă cea mai puternică economie a lumii în ceea ce priveşte infrastructura: autostrăzile spre nicăieri.

Aici zeci de mii de kilometri leagă între ele oraşele fantomă, care nu sunt locuite de nimeni. Bula imobiliară a chinezilor încă nu s-a spart, dar în inconştienţa lor ei continuă să construiască fără încetare.

Ei se pot mândri cu cel mai mare număr de kilometri de autostradă construit într-un timp record. În imaginile de mai jos se pot vedea autostrăzi care nu sunt circulate de nicio maşină, şi parcări de mii de locuri, complet goale.

"China a complicat procesele socio-economice fireşti. Construcţiile inutile de autostrăzi şi drumuri ar putea duce la începutul dezastrului. Acest miraj al bunăstării s-ar putea termina destul de urât pentru chinezii care nu au mai cunoscut declinul de o bună perioadă de vreme", a declarat Lu Dadao, expert în infrastructură.


×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close