Antena 3 CNN Externe Atac armat la o universitate din SUA, comis de o fostă profesoară (VIDEO)

Atac armat la o universitate din SUA, comis de o fostă profesoară (VIDEO)

Atac armat la o universitate din SUA, comis de o fostă profesoară (VIDEO)
Sursa foto: Crima
13 Feb 2010   •   13:43

Atac armat într-o universitate din Statele Unite. Trei oameni au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce doi agresori au deschis focul într-una din clădirile Universităţii Alabama din oraşul Huntsville. Atacatorii sunt o femeie, doctor în biologie, şi soţul ei, cercetător în domeniul noi tehnologii.

Se pare că agresoarea, pe nume Amy Bishop, a deschis focul după ce a aflat că nu va primi un post de profesor de biologie la respectiva universitate. Ea fusese angajată pentru o perioadă de probă, dar conducerea facultăţii a hotărât să nu-i prelungească contractul.

Toate victimele sângerosului atac sunt profesori la universitate. Aceştia participau la o întrunire a cadrelor didactice în momentul producerii incidentului.

Imediat după atac, poliţia a încercuit clădirea şi a evacuat campusul. Studenţii spun că sunt îngroziţi că o astfel de tragedie a avut loc în şcoala lor. "Sunt în stare de şoc. Nici nu mi-am imaginat că aşa ceva se poate întâmpla aici. Auzi despre aşa ceva la ştiri, aşa cum auzi acum, dar nu-ţi imaginezi că aşa ceva se paote întâmpla aşa de aproape de casă. Locuiesc în campusul universitar şi aşa ceva este şocant", povesteşte un student.

Conducerea universităţii a pus la dispoziţia strudenţilor mai mulţi psihologi.

"The Times" a publicat în 2006 un articol despre suspectă. Potrivit publicaţiei, femeia are un doctorat în biologie obţinut la Universitatea Harvard şi este co-inventator al "InQ", un incubator inovator pentru creşterea celulelor.

Din nefericire, Statele Unite au o adevărată problemă cu atacurile armate în şcoli. Cel mai grav masascru din istoria Statelor Unite este cel din aprilie 2007, de la Universitatea Virginia Tech. când un student a deschis focul şi ucis 32 de oameni, după care s-a sinucis.



Antena 3

×
Subiecte în articol: atac armat SUA
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close