Antena 3 CNN Externe Atac cibernetic masiv în Germania

Atac cibernetic masiv în Germania

Partidul Verzilor din Germania, care face parte din coaliţia de guvernare a ţării, afirmă că sistemul său informatic a fost afectat luna trecută de un atac cibernetic care a afectat conturile de e-mail ale ministrului de Externe Annalena Baerbock şi ale ministrului Economiei Robert Habeck.

Atac cibernetic masiv în Germania
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    18 Iun 2022   •   15:19

Partidul a confirmat un raport publicat sâmbătă de săptămânalul german Der Spiegel, dar a precizat că cei doi nu şi-au mai folosit în mod activ conturile de partid din ianuarie, notează AP.

Un total de 14 conturi, inclusiv cele ale liderilor partidului Ricarda Lang şi Omid Nouripour, au fost compromise în aşa fel încât unele e-mailuri au fost transmise la adrese din afara partidului, au declarat Verzii, potrivit Mediafax.

Der Spiegel a relatat că o pistă electronică indică faptul că atacul cibernetic ar fi putut proveni din Rusia, dar partidul a refuzat să confirme acest lucru, citând ancheta în curs de desfăşurare a autorităţilor germane.

Baerbock a menţinut de mult timp o poziţie distantă faţă de Rusia din cauza situaţiei drepturilor omului şi a atacurilor acesteia asupra Ucrainei. De la venirea sa în funcţie, în decembrie, Habeck a condus eforturile Germaniei de a se debarasa de aprovizionarea cu energie din Rusia.

×
Subiecte în articol: Germania atac cibernetic conturi hackeri
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close