Antena 3 CNN Externe Atac cu bombe la o centrală hidroelectrică din Rusia, soldat cu doi morţi

Atac cu bombe la o centrală hidroelectrică din Rusia, soldat cu doi morţi

Atac cu bombe la o centrală hidroelectrică din Rusia, soldat cu doi morţi
Sursa foto: Ria Novosti
21 Iul 2010   •   10:25

Un atac cu bombe şi cu focuri de armă la o centrală hidroelectrică din regiunea rusă Kabardino-Balkaria s-a soldat cu moartea a doi paznici şi rănirea gravă a altor trei.

Patru bombe au incendiat camera motoarelor de la centrala Baksan, focul fiind până la această oră stins, conform anchetatorilor. Centrul de Informaţii al Comisiei Naţionale pentru Antiterorism au anunţat că atacul a aparţinut unui grup format din patru persoane. "Suspecţii au fost identificaţi şi sunt interogaţi în aceste momente", se arată într-un comunicat citat de Ria Novosti.

Comisia Naţională pentru Antiterorism a anunţat totodată că au fost luate măsuri pentru sporirea protecţiei la centralele hidroelectrice din ţară. Compania de stat RusHydro a anunţat că aparatura de distribuţie a electricităţii nu a fost afectată de exploziile care au avut loc în jurul orei locale 05:00.

Conform purtătorului de cuvânt al poliţiei, Adlan Kakakuyev, atacatorii se deplasau cu două maşini şi au deschis focul asupra paznicilor, omorând doi şi rănind alte trei persoane. Apoi au plasat cinci dispozitive explozive în centrara de 25-megawaţi, dintre care unul nu a explodat.

RiaNovosti notează că aceleaşi persoane sunt bănuite că ar fi responsabile şi pentru un atac asupra postului de poliţie din regiunea nord-caucaziană. "La ora 03:15 o clădire a poliţiei a fost atacată cu un lansator de grenade în oraşul Baksan. Nu s-au înregistrat victime. Vorbim probabil despre acelaşi grup de militanţi care a plănuit acest atac terorist", a declarat o sursă citată de RiaNovosti.

Centrala hidroelectrică Baksan a fost construită în jurul anului 1930.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia atac terorist
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close