Atac cu o sabie de samurai asupra sediului preşedinţiei Taiwanului

de A.M.P    |    18 Aug 2017   •   10:35
Atac cu o sabie de samurai asupra sediului preşedinţiei Taiwanului Foto: wikipedia.org

Un ofiţer al poliţiei militare de gardă în faţa Biroului preşedinţiei Taiwanului a fost rănit vineri de un bărbat cu o sabie de samurai şi purtând un steag al Chinei care ar fi încercat să intre în clădire, potrivit informaţiilor poliţiei şi mass-media de stat, transmite agenţia DPA. 

Poliţistul, rănit la gât, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Universitar Naţional din Taipei pentru tratament, a declarat Central News Agency. 

Un bărbat taiwanez a fost reţinut de personalul de securitate şi dus mai târziu pentru a fi chestionat de ofiţerii de poliţie, potrivit Biroului preşedinţiei. 

Bărbatul, care este şomer şi locuieşte în cartierul Beitou din Taipei, şi-a atacat victima cu o sabie de samurai pe care a furat-o de la Muzeul Forţelor Armate al Taiwanului, potrivit poliţiei. 

El purta un steag roşu cu cinci stele, drapelul naţional al Chinei, a declarat poliţia. 

Atacatorul şi-ar fi parcat scuterul lângă trotuar şi s-a repezit la poliţistul care păzea partea de vest a clădirii Biroului preşedinţiei, rănindu-l cu sabia în lupta care a urmat, a declarat Central News Agency, citând martori oculari. 

Autorităţile au afirmat că investighează motivul acţiunilor bărbatului. 

Biroul preşedinţiei şi-a întărit securitatea. O parte din clădire a fost deschisă vizitatorilor vineri de Ziua Părinţilor. 

Taiwan are un guvern separat de când naţionaliştii chinezi au fugit în insulă în 1949 după ce au pierdut un război civil cu comuniştii în China. China consideră Taiwan parte a teritoriului său, aminteşte DPA. 

Sursă: Agerpres
x close