Antena 3 CNN Externe Atac terorist la biroul unui serviciu de informații. Cinci oameni au murit

Atac terorist la biroul unui serviciu de informații. Cinci oameni au murit

Atac terorist la biroul unui serviciu de informații. Cinci oameni au murit
06 Iun 2016   •   13:07

Cinci persoane au fost ucise luni într-un atac terorist ce a vizat biroul serviciului de informaţii iordanian situat în tabăra de refugiaţi palestinieni din Beqaa, la nord de capitala Iordaniei, Amman, a anunţat guvernul, citat de AFP.

'Biroul serviciului de informaţii din tabăra Beqaa a fost ţinta unui atac josnic astăzi (luni) cu puţin înainte de 07:00 (04:00 GMT), făcând cinci morţi printre membrii săi', a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului iordanian, Mohamed Momani.

Serviciile de securitate vor 'ancheta circumstanţele atacului terorist şi îi vor identifica pe cei responsabili', a mai spus el.

Potrivit acestuia, un agent de pază, un angajat şi trei subofiţeri şi-au pierdut viaţa în acest atentat, care a coincis cu prima zi a lunii sfinte a islamului, Ramadanul (lună de post).

Iordania participă din 2014 la coaliţia internaţională împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Irak şi în Siria, condusă de SUA.

În luna martie, Ammanul a anunţat că a dejucat atacuri ale grupării Statul Islamic, după o operaţiune de amploare soldată cu moartea a şapte jihadişti, ceea ce a suscitat temeri cu privire la o ameninţare teroristă în regatul haşemit la frontiera cu Siria.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac terorist atentat terorist
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close