Antena 3 CNN Externe Atacul din Colorado, o tragedie: Imaginaţi-vă un copil de 13 ani încercând să salveze o victimă de 6 ani

Atacul din Colorado, o tragedie: Imaginaţi-vă un copil de 13 ani încercând să salveze o victimă de 6 ani

Atacul din Colorado, o tragedie: Imaginaţi-vă un copil de 13 ani încercând să salveze o victimă de 6 ani
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    23 Iul 2012   •   14:06

O tânără supravieţuitoare în vârstă de 13 ani a atacului din Colorado a încercat să o salveze pe cea mai tânără dintre victimele carnagiului, în timp ce atacatorul înarmat trăgea în sala de cinematograf pe întuneric, relatează CBS News în pagina electronică.

Pastorul Michael Walker a spus duminică, într-o biserică din Aurora, povestea acestei tinere, în vârstă de 13 ani, care a încercat să salveze viaţa Veronicăi Moser-Sullivan, în vârstă de şase ani, cea mai tânără persoană care avea să moară în urma atacului.

"Imaginaţi-vă un copil în vârstă de 13 ani efectuând manevre de resuscitare pentru o victimă de şase ani. Este o tragedie", a spus pastorul.

Prenumele tinerei este Kaylan. "Încă sunt în stare de şoc", a spus ea. Mama sa, Heather, a solicitat anonimatul, acceptând să le fie publicate doar prenumele şi povestea. "A încercat tot ceea ce a putut pentru ca să salveze o altă fiinţă umană", a declarat Heather.

Kaylan s-a dus la film împreună cu alte patru persoane, membri ai familiei şi prieteni, inclusiv Veronica şi mama acesteia. După care au început împuşcăturile. "A fost groaznic pentru că nu puteam să văd. Nu puteam să văd persoana care făcea acest lucru", a declarat Kaylan. "S-a dus la film cu alte patru persoane, iar trei dintre ele au fost împuşcate", a adăugat Heather .

Atunci când atacul a încetat, Kaylan a încercat să o resusciteze pe Veronica, dar un adult rănit a căzut peste fata în vârstă de şase ani.

"Îl rugam pe cel de deasupra celei pe care încercam să o ajut (să se dea la o parte), dar repeta că nu poate, pentru că era amorţit, iar eu continuam să îi spun ?încearcă, te rog, pentru că trebuie să ieşim de aici?", a declarat Kaylan.

Ea a încercat, în continuare, până când a venit poliţia.

Kaylan nu a suferit nicio zgârietură, a mai declarat Heather, apreciind însă că "din punct de vedere mental se va confrunta cu acest (eveniment) pentru mult timp".

Tânăra face muncă de voluntariat în ajutoarea persoanelor fără adăpost, iar când a vizitat persoane bolnave de cancer s-a ras pe cap.

×
Subiecte în articol: atac
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close