Antena 3 CNN Externe Atacul DUR al Rusiei faţă de America. Declaraţia a fost făcută aseară în faţa a zeci de oficiali din întreaga lume

Atacul DUR al Rusiei faţă de America. Declaraţia a fost făcută aseară în faţa a zeci de oficiali din întreaga lume

Atacul DUR al Rusiei faţă de America. Declaraţia a fost făcută aseară în faţa a zeci de oficiali din întreaga lume
de O.P.    |    24 Feb 2015   •   07:00

Statele Unite încearcă să creeze "anarhie" în Orientul Mijlociu, alimentând extremismul pentru a exercita dominaţie asupra întregii lumi, a acuzat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în Consiliul de Securitate ONU, primid o replică similară din partea ambasadorului american, Samatha Power.

Serghei Lavrov a menţionat raidurile aeriene efectuate în Siria de o coaliţie internaţională coordinată de SUA, intervenţia americană în Irak (lansată în 2003) şi operaţiunule aeriene în Libia (în 2011), acuzând Washingtonul că încalcă "principii fundamentale" ale Cartei ONU.

"Toate aceste acţiuni sunt încercări de dominare a lumii, reacţionând peste tot şi utilizând forţa militară în mod unilateral pentru a atinge interesele proprii", a afirmat Lavrov, potrivit Russia Today, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU pe tema păcii şi securităţii.

"Toate aceste acţiuni au adus anarhia şi instabilitatea în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii, creând terenul propice pentru amplificarea extremismului", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

În replică, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a criticat Rusia pentru blocarea acţiunilor Consiliului de Securitate ONU împotriva regimului din Siria şi pentru antrenarea rebelilor separatişti din estul Ucrainei, potrivit ABCNews.

Controversatul istoric american Webster Tarpley a afirmat sâmbătă că Statele Unite au creat grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria, folosind combatanţii sunniţi ca "armată secretă americană" pentru destabilizarea regiunii Orientul Mijlociu. "Grupul terorist Stat Islamic este o armată secretă a Statelor Unite, iar liderul organizaţiei, Abu Bakr al-Baghdadi, este un prieten apropiat al senatorului republican american John McCain", a spus Webster Tarpley, potrivit agenţiei iraniene IRNA.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina SUA Serghei Lavrov
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close